Senaste nytt

9-30/9 Efter äventyret till Amsterdam tog vi det lite lugnt, Ylle valpade och nerkom med 3+3 valpar... alla blue & tan! Lite oväntat för det har ju en grizzlefärgad pappa och för er som inte vet är grizzle färgen dominant över blue & tan.

Sista helgen i september hade vi vilat klart och gav oss iväg på äventyr till Åland. Ännu en nästintill omöjlig packningsuppgift besegrades, ekvationen var hur får man in 2 x Lagottovalpar, 2 x vuxna lagotto, 2 x Borderterrier, 1 Chihuahua och 1 Affenpincher i samma bil? Hundarna bodde dessutom normalt i fem olika hem och kände inte varandra! Med skohorn, takbox och god vilja går dock det mesta. Samtliga bodde vi också i en stuga bestående av ett rum.


Resultaten var blandade men jag är jättenöjd med mina hundars resultat, Qben blev Bästa Hane med cert, CACIB och rundade av med BIR och skall nu omnämnas som SE FINCH Q Fleret Moravia.
Jag hade också med CH Sweeping Fallen Angel, äg familjen Sandström, Elsa vann championklassen och blev BT 2 med res cert och res CACIB.
Vår lilla svarta pärla Affenpincher Fiffi vann juniorklassen med CK och blev Bästa Tik med cert, CACIBet fick hon lämna vidare då hon är för ung för att tävla om det.

11/8 Mitt i glädjeruset och hemresan från Amsterdam nåddes jag av besked från Jennie Vigre att Raffas kullbror Sweeping Blue Angel varit på utställning i Norge och där erövrat det sista cert han behövde för att, när allt är bekräftat, tituleras SE NO DK UCH, stort grattis!
Hasse är utbildad gk socialtjänste hund och har kvalitet 1 på grytanlagsprov.

9-10/8 Två dagar med det stora äventyret, en resa till BeneluxWinner Show och World Dog Show i Amsterdam som varit planerad in i minsta detalj i månader. Jag och Andrea bestämde oss för att åka med Raffa, Ylle och Pimms, från Finland skulle Anna komma med Hannes och en veterantik. Alla skulle in i en Volvo V70... men finns det hjärterum finns det stjärterum resonerade vi.
Från England skulle familjen Goddard komma med Mac, så fyra Sweeping-hundar som skulle bilda en finfin uppfödargrupp! Planer blir sällan som man tänkt, domarändring från Nederlänsk domare till Annas bror gjorde att hennes hundar fick stanna hemma. Resterande hundar fick hålla fanan högt och som de gjorde det!
Dag 1, BeneluxWinner, Mac, Sweeping Is this your final answer JW ShCM vann juniorklassen och till vår förvåning och stora glädje blev han BIR-Junior då han vann över juniortiken som ändå blivit bästa tik!?
Raffa fick nöja sig med en 3:dje plats i Championklass. Pimms vilade sig i form och Ylle var oplacerad i öppenklass.

Dag 2, resans huvudattraktion, WDS-2018! Nu var hundarna peppade och fixade in i minsta detalj. Vi började som första dagen med Mac som gjorde ett dacapo, jublet från hans fans visste inga gränser när han vann juniorklassen. JuniorWorldWinner läggs till tidigare titlar.
Pimms, min älskade Bohunt Sweep the Board, showade och var glad men fick se sig slagen, en hedrande 2:ra placering blev det.
Dags för flickorna att göra entré, Ylle först i öppenklass föredömligt visad av matte Andrea och idag gick det bättre, ex 3:a i en stor klass! Så äntligen var det dags för Raffa och mig att äntra ringen till en stor championklass av fina tikar från många länder. Blev hur glad som helst över att vinna klassen och började så försiktigt att hoppas på en titel, och så blev det! Otroligt stolt och glad över Raffa som nu kan stoltsera med titeln WorldWinner 2018! Och att två titlar gick till Sweeping-hundar är nästan för bra för att vara sant!

Direkt efter Tvååker började Sweeping Syster Yster löpa och hon parades 22-23/7 med CH Borderby’s Nitty Gritty, jag hoppas mycket på denna kombination. Aragon har lämnat flera mycket fina avkommor och Ylles förstfödde son har trots sin ringa ålder redan visat framtassarna. Se bilder under Valpar.

6/7 En lite mulen dag i Tvååker, riktigt skönt för både folk å fä. Lite blandade resultat för den Australiske domaren som var satt att döma Borderterrier. Polo ex men sist i championklassen, prövade lyckan ännu en gång med Milton (Sweeping Sol o Kvist) denna dag med ex och en tredje placering i klassen. Det fick bli Raffa som åter räddade upp situationen genom att bli BIR och senare åter BIG:3!!

30/6 Ännu en strålande sommar dag, en tur till Borås och SKKs utställning där. Raffa blev BIR och till min stora glädje BIG:3 i finalerna! Polo blev återigen BH och BIM och Sudden BH:2 med sitt andra cert!! Stort grattis till matte Karolina

16/6 Dags för Terrierutställning i Eskilstuna, denna dag med Qben, Q Fleret Moravia, Raffa och hennes lilla syster Tesla. Denna dag glänste Q mest genom att vinna sitt sista cert och blev därmed SE CH.

9/6 SKK Vänersborg, åkte med Raffa och Milton. Milton har jag lånat av hans ägare Britta då jag tänkt använda honom i avel, han heter Sweeping Sol o Kvist. Milton skötte sig som en garvad veteran, blev BH:2 med cert. Bästa hane blev Polo, CH Rockamore Stormy Weather med matte Monica i andra änden av kopplet. BH:3 blev Sweeping Gyllneskor, Sudden, till sin matte Karolinas stora glädje. Dagens längsta strå drog drog dock Raffa, Sweeping Angel Dust, genom att bli BIR.

19 maj födde Stella hela 7 valpar, 1 hane och 6 tikar. Det finns osåld tik till aktivt hem där hunden inte är ensam hemma hela dagarna.

Förhoppningsvis får vi valpar i mitten av april, Texas och Stella har haft en dejt. Läs mer under Valpar.Jag har sneglat lite på att vi skulle ha ännu en ras hemma, en mindre arbetskrävande än Borderterrier, man blir ju inte yngre... Sedan ett par år har jag mer och mer närmat mig rasen Affenpinscher och nu är hon här, lilla Fiffi! Fiffi är född i Ukraina och var 6 månader när hon kom till oss, hon är charmig busig och väldigt söt!
6-7/1 Året rivstartade som vanligt med My Dog x 2, fyra intensiva dagar med massor av hundsport i alla former. Dag 1 var inte så stressig då endast Raffa var anmäld utav mina egna hundar, Raffa vann öppenkl och blev sedan BT 3. Min och Monicas hane Rockamore Stormy Weather, Polo, har fyllt 2 år och stod nu för sitt championat och till vår stora glädje uppskattades han av domare och blev BH 4 med cert och blev därmed SECH! Raffas syster Elsa blev 2:a i öppenkl med CK och Sudden fick ex 4:a i öppenkl.


SE UCH Rockamore Stormy Weather!


Dag 2 var mer intensiv då jag anmält Texas för att få en uppfödargrupp och Pimms hade en avelsgrupp. Polo vann åter öppenkl med CK och BH 4, Polos pappa Texas håller en jämn form och blev BH 2. Raffa upprepade även hon gårdagens resultat men blev nu BT 2 tätt följd av sin syster Elsa som BT 3, så mina pälsklingar är med och slåss i toppen. Ylle fick ex men Sudden var trött idag och fick nöja sig med ett vg.


BIS-4 uppfödargrupp Texas, Raffa, Ylle, Elsa


I rasringen vann Sweeping bästa uppfödargrupp och Pimms Avelsgrupp blev bäst. Ett stort tack till mina valpköpare och ägare/uppfödare till Pimms avkommor som trots lång hemresa och flyttbestyr stannade kvar och gjorde finalresultaten möjliga. BIS 1 Avelsgrupp och BIS 4 Uppfödargrupp, jag är så stolt och glad!


BIS-1 Avelsgrupp Pimms, Trientalis, Ylle, Wästborders x 2

Så är 2017 slut och det har varit ännu ett fantastiskt framgångsrikt år för hundarna. Allra mest framgångsrik har min Raffa varit, så pass att hon blev #1 Vinstrikast Borderterrier i Sverige. Denna titel har ju även innehafts av hennes mamma Vimla och Pimms som ju är ”gammel onkel” till Raffa, alltså bror till hennes mormor.

Vimla har alltså genom sina barn satt avtryck i bordervärlden, inte bara genom Raffa utan även hennes kullsyskon Elsa och Hasse som under året vunnit cert, blivit BIR och även gruppplacerad. Hasse liksom Raffa har 1:a på grytanlagsprov, och dessa två har varit i Danmark och plockat cert. Hasse är under utbildning för att bli service-hund.


HELSINKIJW, NORDICJW, NORDICW, FINJW, FINW 2017 Sweeping Saint no Sinner, Hannes,
äg. Anna Mustonen & Siiri Haapavaara, Finland

Ur Vimlas andra kull som föddes i februari har Hannes och Lukas visats ett par gånger i juniorklass med utmärkt resultat. Hannes gjorde debut på Finlands största utställningar i Helsingfors i början av december. Jag var där med Raffa och fick den stora äran att visa Hannes de två första dagarna och sån debut han gjorde! Cert första dagen, BIR dag två och BIM dag tre vilket gav honom en hel drös Vinnar-titlar.

Tre valpkullar har jag också hunnit med, Vimlas i början av året och där Hannes såldes till Finland och Lukas är såld till Australien dit han åker i februari 2018. Under sommaren hade Ylle sin första kull och ur den åkte den enda lille gossen , Mac, till England. Mac har visats som valp mycket framgångsrikt och det verkar lovande för en fortsatt karriär. Nyligen hade jag fyra sötnosar hemma med Ester som mor och min egen Qben som far, jag önskar dem och övriga valpar från i år lycka till i sina nya hem. Ylle har förutom sin valpkull hunnit med att kvalificera sig för att delta i Agility SM 2018-
På årets allra sista dag parades Vimla, framtiden får utvisa om eventuellt resultat.

Nyheter 2017 »