Senaste nytt

19 maj födde Stella hela 7 valpar, 1 hane och 6 tikar. Det finns osåld tik till aktivt hem där hunden inte är ensam hemma hela dagarna.

Förhoppningsvis får vi valpar i mitten av april, Texas och Stella har haft en dejt. Läs mer under Valpar.Jag har sneglat lite på att vi skulle ha ännu en ras hemma, en mindre arbetskrävande än Borderterrier, man blir ju inte yngre... Sedan ett par år har jag mer och mer närmat mig rasen Affenpinscher och nu är hon här, lilla Fiffi! Fiffi är född i Ukraina och var 6 månader när hon kom till oss, hon är charmig busig och väldigt söt!
6-7/1 Året rivstartade som vanligt med My Dog x 2, fyra intensiva dagar med massor av hundsport i alla former. Dag 1 var inte så stressig då endast Raffa var anmäld utav mina egna hundar, Raffa vann öppenkl och blev sedan BT 3. Min och Monicas hane Rockamore Stormy Weather, Polo, har fyllt 2 år och stod nu för sitt championat och till vår stora glädje uppskattades han av domare och blev BH 4 med cert och blev därmed SECH! Raffas syster Elsa blev 2:a i öppenkl med CK och Sudden fick ex 4:a i öppenkl.


SE UCH Rockamore Stormy Weather!


Dag 2 var mer intensiv då jag anmält Texas för att få en uppfödargrupp och Pimms hade en avelsgrupp. Polo vann åter öppenkl med CK och BH 4, Polos pappa Texas håller en jämn form och blev BH 2. Raffa upprepade även hon gårdagens resultat men blev nu BT 2 tätt följd av sin syster Elsa som BT 3, så mina pälsklingar är med och slåss i toppen. Ylle fick ex men Sudden var trött idag och fick nöja sig med ett vg.


BIS-4 uppfödargrupp Texas, Raffa, Ylle, Elsa


I rasringen vann Sweeping bästa uppfödargrupp och Pimms Avelsgrupp blev bäst. Ett stort tack till mina valpköpare och ägare/uppfödare till Pimms avkommor som trots lång hemresa och flyttbestyr stannade kvar och gjorde finalresultaten möjliga. BIS 1 Avelsgrupp och BIS 4 Uppfödargrupp, jag är så stolt och glad!


BIS-1 Avelsgrupp Pimms, Trientalis, Ylle, Wästborders x 2

Så är 2017 slut och det har varit ännu ett fantastiskt framgångsrikt år för hundarna. Allra mest framgångsrik har min Raffa varit, så pass att hon blev #1 Vinstrikast Borderterrier i Sverige. Denna titel har ju även innehafts av hennes mamma Vimla och Pimms som ju är ”gammel onkel” till Raffa, alltså bror till hennes mormor.

Vimla har alltså genom sina barn satt avtryck i bordervärlden, inte bara genom Raffa utan även hennes kullsyskon Elsa och Hasse som under året vunnit cert, blivit BIR och även gruppplacerad. Hasse liksom Raffa har 1:a på grytanlagsprov, och dessa två har varit i Danmark och plockat cert. Hasse är under utbildning för att bli service-hund.


HELSINKIJW, NORDICJW, NORDICW, FINJW, FINW 2017 Sweeping Saint no Sinner, Hannes,
äg. Anna Mustonen & Siiri Haapavaara, Finland

Ur Vimlas andra kull som föddes i februari har Hannes och Lukas visats ett par gånger i juniorklass med utmärkt resultat. Hannes gjorde debut på Finlands största utställningar i Helsingfors i början av december. Jag var där med Raffa och fick den stora äran att visa Hannes de två första dagarna och sån debut han gjorde! Cert första dagen, BIR dag två och BIM dag tre vilket gav honom en hel drös Vinnar-titlar.

Tre valpkullar har jag också hunnit med, Vimlas i början av året och där Hannes såldes till Finland och Lukas är såld till Australien dit han åker i februari 2018. Under sommaren hade Ylle sin första kull och ur den åkte den enda lille gossen , Mac, till England. Mac har visats som valp mycket framgångsrikt och det verkar lovande för en fortsatt karriär. Nyligen hade jag fyra sötnosar hemma med Ester som mor och min egen Qben som far, jag önskar dem och övriga valpar från i år lycka till i sina nya hem. Ylle har förutom sin valpkull hunnit med att kvalificera sig för att delta i Agility SM 2018-
På årets allra sista dag parades Vimla, framtiden får utvisa om eventuellt resultat.

Nyheter 2017 »