Senaste nytt

24/9 Denna helg tillbringades i gemytliga Köpenhamn tillsammans med goda vänner, Gamel Dansk och Smörrebröd. Vi passade också på att visa Texas och Raffa på INT utställning i Ballerup, för Texas del var det sista utländska certet och CACIB han behövde för att efter bekräftan få titulera sig Internationell och Nordisk CH.

När det gäller Raffa var det första gången hon visades utanför Sveriges gränser, så det var första steget mot utländska championtitlar. Domaren tyckte att Texas var bästa hane på plats och att Raffa var bästa tik och den bästa Borderterriern på denna utställning!

Båda hundarna erhöll även titeln KöpenhamnsVinnare 2017, så full pott för oss. Om några veckor far vi till Finland med Raffa och jag hoppas förstås på samma succé där.


Lucas, Sweeping Halo'n Horns

Sommaren har ägnats åt lite av varje men några utställningar har vi hunnit med. Vi har har ju också haft två unga gossar på tillväxt, Mac (Sweeping Is This Your Final Answer ) som åkte sin ägare i England i början av augusti och Lucas (Sweeping Halo'n Horn) som skall till Australien fram i vinter för att ingå i team Bohunt. Dessa gossar har tagit en del tid när det gäller socialisering och allmän fostran men belöning i form av nöjda ägare kompenserar mycket av det jobbet, Mac har vunnit två valputställningar i England och Lucas har placerat sig som BIS:1 & BIS:3 Valp till min och Gaela's stora glädje.

Tant Raffa, Sweeping Angel Dust, har fortsatt att placera sig högt på utställning, hon är inte bara snygg utan har även en rastypiskt karaktär och klarade i slutet av juli med glans Grytanlagsprov (1:a) efter bara ett par träningar.
Raffa blev BIR en av dagarna på SKK i Norrköping och båda dagarna i Tvååker, SKK utställningar med BIG-placeringar som bäst BIG:2 i Tvååker. Extra kul var det också att på Terrierklubbens utställning i Bjuv bli placerad BIS:2 Unghund av domare Ronnie Irwing, en engelsk rasspecialist som framgångsrikt fött upp BT i större delen av sitt liv.


Raffa, Sweeping Angel Dust


Texas, SECH SEJV-15 Sweeping Gor-Tex, har varit i Finland och vunnit cert och CACIB så han kan lägga FINCH till sina titlar. Texas fick para några fina tikar förra året och hans valpar har visats under sommaren och placerat sig väl med flera cert som resultat. Texas har visat sig vara en riktigt bra avelshane.
Texas vann BIR på SKK i Backamo i september och vann då över Raffa som blev BIM. Tvärt om än det blev dag ett i Tvååker där Raffa drog det längsta stråt och Texas blev BIM.


Texas & Raffa


Qben, Q Fleret Moravia, vår ung gosse från Tjeckien har vuxit till sig och placerat sig mycket bra med cert och bästa hane dag två på SKK Tvååker, endast slagen av Raffa som blev BIR även denna dag.
Lille Q har nu parat sin första tik, läs mer under Valpar.7/5 Terrierklubben på Tångahed, jag höll alla hundar hemma idag men Monica kom med Polo, Rockamore Stormy Weather, som vi ju samäger. Polo blev 2:a bästa hane med cert. Polo är även han efter Texas och helsyskon med valpen Ettan som placerades så bra dagen innan, jag är väldigt nöjd med Texas valpar så här långt då även Polos syster Vilda har cert på utställning.


6/5 Idag gick vi All In på SKK i Lidköping, hela 5 hundar anmälda och en sån dag vi fick!! Sweeping Gyllne Skor fick excellent, CH Sweeping Gor-Tex blev 1:a bästa hane, Tant Raffa vann unghundskl. med CK med hennes syster Fallen Angel excellent och 4:a i samma klass. CH Sweeping Polly-Ester vann chkl med CK. Raffa avgick med segern i rasen denna dag genom att bli bästa tik, med Ester som 3:a i BT-klassen, Raffa slog sedan Texas. Texas, Raffa, Elsa och Ester valde jag till uppfödargruppen som blev bästa grupp i rasen med HP.

Efter denna lyckade början på dagen slog vi oss till ro och inväntade eftermiddagens finaltävlingar. Borderterrier gjorde stor succé i de finaler de deltog, Sweeping Angel Dust (Raffa) blev BIG:3 i terriergruppen, min uppf.gr blev BIS:3 och vi var även med på ett hörn i BIS-Valp där Rockamore Second to Non (Ettan kallad) placerades 4:a och hon är dotter till Texas. En alldeles särdeles bra dag på jobbet!!! Stort tack till de som hjälpte till att visa hundar i uppfödargruppen, och ägarna som anmält sina hundar så jag fick en så snygg grupp!


15/4 Idag fick Ylle (Sweeping Syster Yster) sina valpar, alltså på självaste påskafton. Det blev inga påskkycklingar utan tre stora rejäla valpar, 1 hane och 2 tikar - alla är sålda.

18/3 Denna gång i Malmö och på plats var Raffa, Q och Polo med matte Monica. Q-hunden kom 2:a i juniorkl och denna gång med CK, Polo börjar nu bli rutinerad och slutade s om hedrande 2:a bästa hane med res.cert. Tant Raffa föll denna domaren i smaken så hon gick från unghundsklass upp till 1:a bästa tik och BIM.

10/3 SKK i Strängnäs, Här var det CH Sweeping Gor-Tex som fick glänsa genom att bli bästa hane och BIM, Q-hunden gjorde debut i juniorklass men domaren blev inte blixtförälskad så något CK blev det inte dock ett excellent.
Tant Raffa gjorde även hon ett blekt intryck på domaren och fick nöja sig med en 2:dra placering i sin klass med CK

5-6/1 Sedvanligt Trettondagsfirande på My Dog med hundar och vänner! Två intensiva dagar med utställning och lite arbete med Terrierklubbens monter, sen är man rätt mör skall jag erkänna.
För hundarna gick det alldeles strålande bra, särskilt dag 1. Sweeping var ordentligt representerade med sex anmälda hundar, plus Polo (Rockamore Stormy Weather) och Qben (Q Fleret Moravia). Jag hade lagt mig vinn om att få ihop en snygg uppfödargrupp och det betalade sig. Nytt för detta år var ett särskilt BIS för juniorer. Vänkretsens egen konditor Andrea hade bakat en smarrig kaka som vi av nöjt efter bedömningen, väldigt snygg....och god förstås!


Lille Qben blev BIR-Valp och med i första gallringen i finalringen
Polo placerades 3:a BH med cert, hans andra på endast tre utställningar. Crufts kvalificerad
Raffa (Angel Dust)vann juniorklassen, blev bästa tik med cert och BIR och placerade sig BIG:3, underbart roligt! Raffa var också med i första gallringen i tävlan om BIS-Junior, Crufts kvalificerad
syster Elsa, (Fallen Angel) 3:a jkl
Stella ( Oh aj aj aj aj Buff) vann championklass tikar och
Ester (Polly-Ester) blev 4:a i samma klass
Krimp-line och Gyllene Skor var också anmälda och skötte sig perfekt.
Raffa, Elsa, Stella och Ester bildade dagens uppfödargrupp som blev Bästa Grupp och sedan BIS:2 i finalringen. Varmt tack ägarna till hundarna och till er som hjälpte till att visa hundarna så snyggt.
Dag 2 resulterade i lite mer blygsamma framgångar men ändå resultat att vara mycket nöjd med, inte lika många hundar anmälda denna dag i heller.
Ny hund för dagen var Texas (Gor-Tex) som blev 2:a i chkl och 2:a bästa hane, hans son Sudden (Gyllene Skor) placerades 3:a i unghkl. Raffa vann junkl tikar med syster Elsa som 2:a båda med CK. Raffa blev sedan "5:a" med reserv cert.
Dessa fyra bildade denna dags Bästa Grupp (ja, vi hade konkurrens båda dagarna) och som så när hade placerat sig i finalen, vi blev avtackade som sista grupp, TACK till ägare/handlers för ert engagemang!


Nyheter 2016 »