Senaste nytt

2016
Ännu ett år i hundarnas tecken är till ända och det har som vanligt varit ett händelserikt år även om jag deltagit på långt färre utställningar än 2014-15.
Året inleddes med Vimlas första efterlängtade kull, det blev ju hela sju stycken, så hon presterade på topp även när det gällde detta. Vi behöll en tikvalp hemma som kallas Tant Raffa, ett riktigt energiknippe. Raffa och hennes syskon har visats både som valpar och i juniorklass med BIS:1 Valp-placeringar, cert och res. cert, så framtiden ser ljus ut för dem.

Vimla har visats några få gånger i Sverige i år, målet för hennes del var att under året vinna det sista CC´t i England och på sensommaren delta på Europa Vinnar utställningen i Bryssel. Till England åkte vi i juni och lyckades långt över våra förväntningar. Vimla fick sitt sista CC för titeln GBCH, blev BIR och vann tillslut även BIG:1, en alldeles fantastisk upplevelse.
Även Pimms var med på resan och vann ett rec. CC en helt perfekt resa med andra ord!

Det kan man också säga om resan till Bryssel, endast Vimla anmäld men det räcker när man har en så makalöst vacker hund. Vimla vann titeln EURO WINNER 2016 blev BIR och bland de 6 sista hundarna i gruppfinalen. I Sundsvall under senhösten vann Vimla BIR på såväl SKK som Terrierklubbens utställningar och på den sistnämnda även BIS:4. Vimla har nu avslutat sin långa karriär, hon skall nu slippa utställningar framöver. I december parades Vimla och vi hoppas nu på en ny fin kull efter henne!

Jag har under året haft flera uppfödargrupper, mestadels på SKK utställningar men även en på SvTeK i Sundsvall som till min stora glädje blev BIS:1 där och BIS:4 på SKK dagen efter. Lägg till det BIS:2 på MY Dog i januari och ytterligare placeringar under året så har ni receptet för en mycket stolt uppfödare, det är ju jämnhet och kvalitet som är måttstocken i bedömningen. Ett varm tack till alla som hjälp mig genom att vara handlers och/eller anmält sina hundar.

2016 har också resulterat i flera nya svenska champions; syskonen Polly-Ester och Gor-Tex, där Ester utmärkt sig genom att bli BIR och BIG:2 på My Dog 1 i januari. Farbror Barbro blev BIR på My Dog 2 och vann sedan under sommaren sitt sista cert, BIM på My Dog 2 blev Oh aj aj aj aj Buff hon fick då sitt andra cert för att senare vinna det tredje i Vänersborg och då även bli BIR.

Ester har också haft en kull på kenneln (tack för lånet Anne), hon parades med Borderhouse Vice Versa och fick fem valpar som så här långt utvecklas efter planen.

Jag har också hunnit med att köpa en hanvalp ifrån Tjeckien och kennel Fleret Moravia, Qben som han kallas är nu 6 månader och artar sig än så länge helt enligt förväntningarna.

På Borderterriersällskapets Mest Vinnande listor var hundarna med både här och där;

Mest vinnande, utställning
3:a Vimla
9:a delad, Ester
10:a delad, Elsa (Fallen Angel, dotter till Vimla)

Mest vinnande Uppfödare (baserat på antalet utställda hundar)
2:a Sweeping

Bästa Avelshane (vinnande avkommor)
4:a Pimms

Bästa Avelstik
3:a Mocca

Tack till alla underbara valpköpare som tar så väl hand om era hundar och sänder rapporter och bilder så jag kan följa hundarna på deras olika äventyr. Tack till alla som hjälper till på utställningar, går BPH, viltspår, tävlar agility, är fantastiska familjemedlemmar osv jag är så stolt över alla 4-benta Sweeping hundar!


Sweeping Angel Dust "Raffa"

15-16/10 Nu har vi varit på utflykt igen, denna gång till Sundsvall där det bjöds Terrierklubbsutställning på lördagen och SKK på söndagen. Resan via Uppsala och alltid lika generösa Ulla och Sune på kennel Rockamore som man kan tro driver B&B. Så där checkade vi, Monica och jag, in både på upp och ner vägen.

Hela bilen full i packning och fem hundar, Polo, Elvis, Raffa, Elsa och Vimla. Jag var inte ensam om att tycka att domarna var intressanta att visa hundar för så det var närmare 40 BT anmälda och inte mindre än 4 Uppfödargrupper på Terrierklubben och 3 styck på SKK dagen efter. En stor del av "gräddan" bland uppfödarkåren var på plats vilket gjorde det hela både spännande och trevligt.
Resultaten var alldeles lysande och jag är så glad och stolt över "mina" hundar!


Sweeping Kusin Vitamin "Elvis"

Terrierklubben, domare Dodo Sandahl och Birgitta Hasselgren
Rockamore Stormy Weather, Polo; cert och BH:3
Sweeping Kusin Vitamin, Elvis; CK och ökl:2
Sweeping There Must Be an Angel, Vimla; BIR och BIS:4
hennes döttrar
Sweeping Angel Dust, Raffa; cert och BT:4
Sweeping Fallen Angel, Elsa; res cert
Elvis, Vimla, Elsa och Raffa bildade en så snygg uppfödargrupp att den blev den bästa i rasen och i finalerna BIS:1 Uppfödargrupp!!!


Sweeping Fallen Angel "Elsa"

SKK Sundsvall INT, domare Charlotta Mellin
Polo fick nöja sig med CK och Elvis ökl:3 utan CK, men som tur var gick det bättre för flickorna;
Raffa slog mig med häpnad även denna dag genom att vinna cert och BT:4 medan Elsa fick nöja sig med CK. Vimla visade att hon fortfarande har "det" och blev BIR även denna dag och med i första gallringen i finalen. Men extra roligt var att uppfödargruppen placerade sig i den hårda konkurrensen som det alltid är på SKK genom en hedrande 4:de placering i BIS:et.

Tack Inger och Johan med familj för att jag fick låna med era ögonstenar som gjorde detta möjligt!

28/8 EURODOG WINNER-2016 gick av stapeln i Bryssel i år och domare var en av mina många favoriter, Robert Kanans. Med tanke på den ganska blygsamma värmen som varit i Sverige denna sommar så kändes de 33-35C i Bryssels innerstad som en bakugn. Vi hade trevligt resesällskap och en problemfri resa först med färja från Göteborg till Kiel därifrån via Hamburg, Bremen in till Holland där vi vek av mot Antwerpen och sedan mot vårt mål. Snälla hundar som inte kände varandra när resan började men som redan i hytten på färjan började leka.
57 BT anmälda från flera olika länder, jag hoppades förstås att domaren skulle gilla Vimla även denna gång och det gjorde han, Vimla blev BIR och kunde därmed lägga ytterligare en titel till sina tidigare! R. Kanas dömde även gruppen och spänningen steg väsentligt när Vimla blev utplockad bland de 5 bästa, men tyvärr ingen placering denna gång.

En lite annorlunda bedrift har Andrea och Ylle gjort, de har legat i hårdträning inför HundLöpet och all träning gav resultat. Andrea vann Damklassen och vid sin sida hade hon bästa träningskompisen Ylle som var överlägset minsta hund.
Dessa två tränar även annat bl a simning vilket går till så att först simmar en and sen kommer Ylle ivrigt förföljd av matte Andrea och nån gång lyckas Andrea även lura i ytterligare en person i vattnet under förespegling att Ylle kan drunkna!?
Andrea och Ylles äventyr är en ständig källa till hjärtliga skratt!

14/8 Nu var det återigen ett tag sedan vi var iväg på utställning men idag gav vi oss iväg till SKK Int i Askersund. Bilen full kan man säga 3 människor och 5 hundar, en hund helt i onödan. Pimms skulle haft en Avelsgrupp men en hund dök aldrig upp på utställningen så Pimms kunde varit hemma i soffan istället. Övriga fyra skötte sig som vanligt perfekt och med följande resultat;
Vimla blev bästa tik och Bäst i Rasen, Texas blev bästa hane och Bäst i Motsatt Kön, båda fick CACIB. Ylle blev 2:a i öppenklass med CK och Mocca.......ja vad skall man säga......hon var glad, pigg, charmig och i urusel päls.
Dessa fyra hundar bildade iallafall en Uppfödargrupp som trots konkurrens blev i:a med strålande kritik.
Tack för sällskap och hjälp; Claes, Andrea, Sussie och Nicole!


SE UCH Sweeping Farbror Barbro

9-10/7 Så var det dags igen, nästa champion är klar, den 4:de för i år 5:te om man räknar med Vimlas engelska titel.
På Tvååkers Int. utställning blev busiga Dylan BIM fick sitt sista cert och CACIB. Dylan är ibland "en handfull" säger matte Marianne Lyrberg men på utställningar sköter han sig exemplariskt. Dylan är en Pimms son och det var verkligen Pimms-barnens utställningar, söta Wästborders Diod som stått snäppet bakom certvinnaren flera gånger klev nu fram och blev 2:a bästa tik båda dagarna och vann båda tikcerten.


SE UCH Sweeping Oh Aj Aj Aj Aj Buff

11/6 Vi hann knappt hem från England så var det dags för SKK utställning i Vänersborg, en utställning vi brukar få fina placeringar på, Vimla var BIS:1 här för ett par år sedan och har även varit grupplacerad ett par gånger. Denna gång fick Vimla vara hemma och vila men Pimms, Tant Raffa, Elvis, Stella och Ylle var anmälda, med lite blandade resultat.
Tant Raffa, Vimlas dotter Sweeping Angel Dust blev BIR-Valp och BIS:4 i finalen på eftermiddagen, så glad blev jag för det!!
Elvis blev 3:a Bästa Hane, Pimms oplacerad. Ylle 3:a i öppenklass som vanns av dagens stjärna Stella, Sweeping Oh Aj Aj Aj Aj Buff. Stella blev därmed SE UCH, hon ägs av Eva-Lotta Nylén GRATTIS säger jag till ägaren!

Pimms hade en Avelsgrupp bestående av syskonen Elvis och Ylle, Björshults Extra Extra och Wästborders Diod och som grädde på moset denna dag blev gruppen BIS:1 Avelsgrupp!

4/6 Så var det dags att göra ett försök för Vimla att vinna det sista engelska CC't som skulle göra henne till GBCH. Vi packade bilen för en veckas tur till England, Pimms fick följa med som sällskaps-herre och anmäldes till utställningen även han. Alla över 330 mil vi körde gick smidigt och utan missöden vi passade också på att hälsa på Bowie och Bill. Bill är Vimlas bror och Bowie en son till Mocca.Både Vimla och Pimms presterade långt över våra förväntningar och min glädje och stolthet över dessa hundar visste återigen inga gränser! Claes visade Pimms som ju är super rutinerad men för Claes var det första gången han överhuvudtaget satte sin fot i en utställningsring. Båda killarna skötte sig som proffs och Pimms fick med sig ett res.CC hem, så nära att vi vunnit ”allt”!

Vimla var pigg och i form blev bästa tik, Bäst i Rasen OCH Bästa Terrier!!!!! Då nästan svimmade jag, tänk att vinna BIG:1 i terrierns hemland där konkurrensen är stenhård. Nu väntar vi bara på att få diplomet från The Kennel Club så kan älskade Prinsessan Vimla lägga ytterligare en titel till sin digra samling.21-22/5 Saker har en tendens att stocka till sig ibland så blev det denna helg. Tikarna som var tänkta att paras löpte och skulle paras…..i Danmark och på söndagen var det utställning i Hörby, många mil blev det. Parningarna kan ni läsa om under Valpar.

Till Hörby var Elvis, Sweeping Kusin Vitamin anmäld, liksom Vimla och hennes dotter tant Raffa. Endast två hanar fick CK där ibland Elvis som placerades 2:a Bh med res. Cert. Vimla blev bästa tik och BIM. Tant Raffa blev BIR-Valp 4-6 mån och som BIM stod brorsan Sweeping Blue Angel, ägare Jennie Vigre.
Hasse som han kallas har även senare blivit BIR-Valp i Norge då med syster Sweeping Vintage Angel, Cola som motståndare, de är flitiga utställare Änglarnas ägare! Cola blev BIS:1 6-9mån på ÖsTek´s utställning 11 juni, grattis till ägarna Fam. Hedström.


Sweeping Kusin Vitamin

15/5 Vimlas söta dotter Sweeping Fallen Angel, Elsa blev BIS:2 Valp på Västkustvalpen, Grattis till ägaren Fam. Sandström. Elsa blev också BIS-Valp på Ostkanten 11 juni.


Sweeping Fallen Angel

7-8/5 Dubbel utställning denna helg, SKK i Lidköping på lördag och Terrierklubben på Tånga Hed på söndagen. Lördagens resultat var inte så mycket att orda om Marianne och jag hoppades att Dylan, Sweeping Farbror Barbro skulle knipa sitt 3:dje och sista cert men så blev det inte. Vimla höll kennelns fana högt och blev BIR.

Söndagens resultat var roligare och gav mig anledning att fira lite extra! Vi har ju från kennel Rockamore fått hem Polo, Rockamore Stormy Weather. Polo gjorde debut och så han gjorde det!! BIR- och BIS-2 Valp 4-6mån. BIM-Valp blev Vimlas dotter Sweeping Fallen Angel, Elsa som ägs av Fam. Sandström, så full pott bland valparna. Polo samägs med Monica Martin.
Bästa Hane och BIM blev Polos pappa SeJV-15 Sweeping Gor-Tex, Texas vann sitt sista cert och skall nu även tituleras SECH. Texas samägs numer med Fam. Ekberg
Bästa Tik och BIR blev även denna dag Vimla, tvåa bästa tik blev Texas kullsyster Sweeping Polly-Ester, Ester kallad. Även Ester vann sitt sista cert och blev SECH, extra festligt att båda syskonen gjorde det dagen efter de fyllt 2 år!
Fyra Sweepinghundar bildade en uppfödargrupp som blev BIS:3 i finalerna.


Rockamore Stormy Weather

23-24/4 Efter flera månader utan en enda hundutställning var jag väldigt sugen på att äntra ringarna igen. Valparna har blivit över 4 månader så de kan visas på inoff. valputställningar och pälsen har vuxit ut på Vimla. Så när jag ändå var i farten så anmälde jag till valputställning i Nossebro på lördagen och till SKK i Västerås på söndagen.
För ett par månader sedan välkomnade jag Texas son Rockamore Stormy Weather, "Polo", till oss, Polo samägs med Monica Martin och bor hemma hos henne och Olle. Från Vimlas kull i vintras behöll jag Sweeping Angel Dust, "Tant Raffa" här hemma och det var dessa två som fick göra sin debut på lördagen. Båda två pigga glada och helt obekymrade om alla hundar och människor, sånt gör en uppfödare/ägare glad! Raffa drog det längsta stråt genom att bli BIR, BIG:1 och BIS:3 i finalen, en kanonbra start alltså. Polo blev välförtjänt BIM.

 

När denna tävling var klar packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Västerås för en trevlig kväll hos Pernilla och Tony Hedström som har Raffas syster Cola (Sweeping Vintage Angel). Det blev bus och lek för systrarna och god mat och vin till människorna.
Till söndagens SKK utställning var Vimla och Stella anmälda, Stella stod för sitt championat (3:dje certet) men pälsen hade inte växt ut som jag tänkt mig. Strålande kritik på allt utom avsaknaden av päls så hon får komma igen lite senare i vår.
Vimla placerades 2:a bästa tik en okej debut efter sin valpkull, tror att vi får jobba lite till med motionen innan nästa utställning. Extra glad var jag att Pimms dotter Björshults Extra Extra blev 3:a bästa tik med Cert!

9-10/1 MY DOG X 2 Sweeping fick en raketstart på utställningsåret 2016!
Flera års avelsarbete som kostar både tid och pengar och där jag tvingas göra "gallringar" och söka nya hem till hundar som inte riktigt lever upp till de krav jag ställer, börjar nu betala sig. Flera unga hundar inväntar nu sin 2 års dag och det sista meriterande certet för att bli Utställningschampions och ibland får jag till riktigt fina uppfödargrupper. Dagarna på My Dog blev ett härligt glädjerus!

MY DOG 1; Fyra hundar på plats denna dag och de bildade en riktigt fin uppfödargrupp så fin och jämn att den belönades med BIS:2 i finalerna, ett stort tack till ägare och handlers som hjälpte till med detta!


BIG:2 !!! BIR, cert & CACIB Sweeping Polly-Ester (detta var hennes 2:a cert)
BT:4 Sweeping Oh Aj Aj Aj Aj Buff
EX. Sweeping Sirka Liisa
BH:2 rec cert & res CACIB SEJV-2015 Sweeping Gor-Tex


Finalerna med Ester som BIG:2 och BIS:2 med gruppen var helt fantastiskt!!!!

MY DOG 2; Denna dagen var Pimms anmäld, liksom Dylan och Ylle alltså ett par pigga fräsch hundar att komplettera de nu lite trötta hundar som deltagit också dagen före. Jag (och andra) trodde att Ester skulle glänsa även denna dag då gårdagens gruppdomare (placerade Ester 2:a) denna dag dömde rasen, men icke då.


BIR, cert, CACIB Sweeping Farbror Barbro (hans 2:a cert)
BH:2 MultiCH Bohunt Sweep the Board
BIM, cert, CACIB Sweeping Oh Aj Aj Aj Aj Buff (även Stella har 1 cert sedan tidigare)
BT:2 res.cert, res CACIB Sweeping Polly-Ester
Sweeping Sirka-Liisa och Syster Yster fick båda EX.

Dylan, Ester, Allis och Ylle fick bli dagens UppfödarGrupp och belönades med HedersPris.
Grattis också till Pimms döttrarna Trientalis Pia Mia och Wästborders Diod som vann sina klasser med CK.
Nyheter 2015 »