Senaste nytt~*2015*~

Det blev ytterligare ett framgångsrikt år för kennelns hundar, både de som jag äger och de jag fött upp och sålt. I år har jag haft flera Uppfödargrupper och även en del Avelsgrupper efter Mocca och Pimms. Vi har placerat oss i finaltävlingarna flera gånger och allra bäst gick det på My Dog i januari då SE NOCH SEVCH Sweeping Blåklocka Smocka vann BIS:1 Avelsgrupp. Uppfödargrupperna har placerat sig på så väl SKK´s som Terrierklubbens utställningar, lite extra stolt över att Sweeping grupperna alltid vunnit Bästa grupp i rasen oavsett konkurrens. Ett extra varmt tack till er som ställt upp med hundar och/eller hjälpt till som handlers och stannat hela dagarna för att vi skulle delta i finalerna!

Valparna som föddes 2014 har under året varit riktigt framgångsrika och flera har vunnit cert och även BIR. Den tikvalp jag skickade till USA blev i november AMCH Sweeping Global Design. Följande hundar har vunnit cert och annat under 2015;
SEJV-2015 Sweeping Gor-Tex 3xcert, 2xBIR och BIS:1 Junior
Sweeping Polly-Ester cert (på NORDVINNAR-utställningen)
Sweeping Sirrka Liisa (syster till Global Design) 2xcert
Sweeping Farbror Barbro cert, BIM
Sweeping Kusin Vitamin cert, BIM och BIS:1 Unghund
Sweeping Svåger Råger res.cert och Crufts kvalificerad
Multi CH SEV-2015 Sweeping There Must Be an Angel, Vimla, flera BIR, BIG, BIS:1 (Terrierklubben) och 2x BIS:4 (SKK) och som kronan på verket VärldsVinnare-2015 i Milano.
Multi CH Bohunt Sweep the Board, Pimms, har blivit BIR, BIG:4 och lagt ytterligare en titel till sin digra samling, NORDV-2015.

Vi gläds också med Vimlas första kull, född 4 december och som ni förstår är det extra höga förväntningar på dessa sju, som skärskådas varje steg de tar.
Tidigare under 2015 har UllaDulla och Ommik´s Elktra (Glenn) haft varsin kull och jag hoppas få se några av dem på olika aktiviteter under 2016.

Nu är utställandet slut för i år, hundarna och jag ser fram emot ett par lugna veckor innan det börjar igen. Redan 9-10 jan. är det My Dog.
Stort och varmt tack till alla som bidragit med allt från hundpassning till handling under året, ingen nämnd och absolut ingen glömd!!! Jag hade inte klarat mig utan er.


NORD V-15 Bohundt Sweept The Board och Björshults Alice I Underlandet Foto Tommy Förnerud

13/12 Lucia dagen spenderades i Stockholm på Nordisk Vinnar utställning i sällskap med trevliga valpköpare, ett helt gäng Sweeping hundar och Pimms. Vi åkte upp på lördagen och sov på hotell, 3 personer och 5 hundar varav 3 hanar och en tik på väg in i höglöp. Det gick långt över förväntan, inget gnäll eller pipande! Vi va alltså hyfsat utvilade och pigga när vi tog oss an dagens utmaningar.

Så här gick det; Pimms 1:a i Championkl och Bästa Hane och erhöll därmed ytterligare en titel till sin nu digra samling, NORDISK VINNARE 2015!!!! Övriga hanar;
Kusin Vitamin 2:a unghundskl med CK
Gor-Tex 4:a unghundskl med CK
Svåger Råger opl i unghundskl med CK
Farbror Barbro 1:a i öppenkl med CK, mäkta stolt över dessa unga gossar!
Men det blev en tjej som levererade mest och bäst, Polly-Ester vann unghundskl med CK och gick upp opl i Bästa tikklass (nr 5) och fick cert av ca 40 anmälda tikar, det var idel leende i vår ringhörna kan jag lova! Syster Yster blev 4:a i unghundsklassen.

Som extra russin i lussekatten vann Pimms med fyra döttrar Bästa Avelsgrupp och kennel Sweeping Bästa Uppfödargrupp, i gruppen var Dylan, Elvis Texas och Ester. Tyvärr dåligt med bilder, hade varit roligt att ha eftersom vi, Andrea, Jennifer, Marianne och jag, ansträngt oss och klädde om till svart och glitterguld innan vi tävlade i finalringen med gruppen.
All denna framgång var extra kul då respekterad rasspecialist från vårt grannland Norge dömde, Turid H Stamnes.

1/11 SKK i Växjö, av tradition så går det ofta bra för mina hundar på denna utställning. Terje var på sin tid BIR här vid ett par tillfällen och placerad i gruppfinalen, Vimla var för två år sedan BIS-Valp, förra året BIG:2 och i år var det Pimms tur, BIR och BIG:4!
Jätte kul då Pimms mest var anmäld av en helt annan orsak, han skulle ha använts av en duktig juniorhandler. Nu blev det inte så men eftersom han var anmäld så tog jag med honom vilket gav fantastisk utdelning!
Med på utställningen var också bröderna bus, Kusin Vitamin (Elvis) och Svåger Råger (Fille), Elvis blev 2:a i ungkl med CK och Fille blev 3:a, båda dessa har Pimms till pappa. Det hade också dagens sötaste valp (enligt domaren Pia Lundberg) Björshults Extra Extra som blev BIR-Valp, så Pimms levererade på flera plan denna dag :)

4/10 Vimla är nu parad med Sigge, läs mer under Valpar»


Vimla BIS!

3/10 Så slog vi till med full kraft igen Vimla och jag! På Terrierklubbens utställning på Tånga Hed blev Vimla ännu en gång BIS:1, jag blev så glad att hon fick avsluta denna del av sin otroligt framgångsrika karriär med flaggan i topp. Nu skall Vimla förhoppningsvis ägna sig åt vimmel i valplådan senare i år.


Kusin Vitamin BIS-Unghund!

Inta bara Vimla var i vinnartagen, tre hundar ur förra årets kullar visade sina fina framtassar;
Kusin Vitamin, debuterade på utställning genom att bli Bästa Hane med cert, slagen av Vimla i tävlan om Bäst i Rasen, men Bästa Unghund blev han. Elvis nöjde sig inte med detta utan blev i finalerna BIS:1 Unghund, en sådan debut!! Elvis som han kallas av matte Inger Olsson var så duktig och fattade snabbt att ville han få något av gammelmattes hemtorkade lever så skulle man stå stilla och vifta endast på svansen. Jag skulle vilja säga att Elvis var en naturbegåvning på detta område. Tur att jag chansade och anmälde Elvis till Växjö utställningen om några veckor, kanske kan han göra om bedriften?!

Så 2 X BIS:1 på samma dag med trevliga glada hundar, vad kan en uppfödare mer önska sig?! Ett grattis också till Pimms dotter Wästborders Diod som blev BIS:2 Valp 6-9 mån. Vimla blev som sagt Bästa Tik, 3:a stod Sirkka Liisa, Allis kallad och vann därmed sitt andra cert och 4:a stod Polly-Ester som då fick sitt andra res. cert, Ester visades av matte Anne Sjöstedt och Allis av "proffs-handler" Jennifer Praetorius eftersom matte Mimmi Lindblom har en ond fot.

5-6/9 Jag struntade i EuropaVinnar-utställningen i Norge och åkte istället till Böda Sands Camping på Öland och SmÖKK´s utställning där tillsammans med Monica och Andrea och deras respektive hundar Olle och Ylle ( hahaha inser nu att de två hundarna bildar en Lusekofta ;-))
Stuga ordnades, bilar packades och vi hade en toppen helg! Meteorologerna spådde regn regn och lite mer regn men vädergudarna var på gott humör så det blev regn men i acceptabla mängder.
Texas inledde med att komma 2:a med CK i ungkl och slutade som BH:3 med res cert. Olle blev 2:a i chkl med CK. Ylle vann tikarnas ungkl med CK och blev BT:4 även hon med res cert :D Vimla var dagens stjärna och hon gav oss återigen anledning att fira genom att bli BIR, BIG:1 och på söndagen BIS:4. Finaste Himla Vimla lade alltså ytterligare en fin vinst till sin redan digra hög!Som ytterligare grädde på kakan vann kennelns uppfödargrupp i tuff konkurrens i rasen, domare Gertrud Hagström tog en god stund på sig att välja, och till vår oförställda glädje placerade vi oss sedan BIS:4 i finalringen, HURRA!!!!Sweeping Gor-Tex

22/8 Nu var det dags för en av våra favoritutställningar, VÄKK i Backamo. Då kan hundarna och jag passa på att checka in hos bästa vännerna i stuga nära havet i Ljungskile och för det var vädret perfekt!! Strålande sol från en klarblå himmel hela helgen så det blev som en lillsemester.
Vimla, Texas, Olle och Allis gjorde ett kanonjobb med att hålla kenneln fana riktigt högt. Texas 1:a BH med cert, Olle 3:a BH, Vimla 2:a BT och Allis 3:a BT med cert!! Texas föll denna Italienska domare alldeles väldigt i smaken så han blev BIR :D
Uppfgruppen fick HP. Nöjdast med dagen var nog Allis matte Mimmi Lindblom när hennes rara Sweeping Sirkka Liisa vann sitt första cert, Mimmi såg lätt chockad ut :D


Sweeping Sirkka Liisa

15-16/8 Så har vi kört ett utställnings race igen, denna helg var Vimla, Texas och jag i både Eskilstuna och Norrköping, tack till Sussie, Nicole, Pernilla och Tony för generösa B & B! D som i Dinner serverades också, TACK!!
Utställningsresultaten var lite blandade, Texas blev 3:a BH med cert, hans andra och Vimla 2:a BT på lördagen.
Nästa dag blev det lite tvärt om Texas föll inte alls domaren i smaken och han fick nöja sig med en 3:dje placering i sin klass, Vimla stämde bättre med domarens bild av en Borderterrier och blev BIR och rundade av helgen med en fin BIG:3 i en stark terriergrupp.Sweeping Farbror Barbro, 17 mån

9/8 Äntligen dags för utställning, denna gång i Askersund. Marianne med Dylan och Andrea med Ylle hakade på och jag anmälde Vimla och "gamla" Mocca som ju blivit veteran. Trevlig lördagskväll med Pimms, Prosecco, ost och en god natts sömn gjorde att vi har taggade till tusen på söndag morgon.
Vi mjukstartade lite med Dylan i ukl, denna klass vann han och fick CK. Toppen tyckte jag och matte, som ibland blir lite uppgiven på sin busiga unghund. Dylan bestämde sig för att bevisa att han kan, kan stå stilla som ett ljus och röra sig utan minsta drag i kopplet, och innan vi hann fundera över detta stod Dylan och jag som 1:a Bästa Hane!!!
Näste man i ringen var Ylle, som visade sig också från sin finaste sida och blev 2:a i sin klass med CK, domaren behöll Ylle bland de påtänkta för placering i Bästa Tikklass men hon nådde inte riktigt fram. Vimla vann Chkl tikar och Mocca, min rara Blåklockasmocka, vann vetkl med CK.
Så Sweeping vann nästan allt, BIR blev Vimla, BIM blev Dylan med cert, Mocca blev BIR-Veteran och dessa fyra blev tillsammans BIR-Uppfödargrupp!!! I eftermiddagens finaler placerade sig Vimla som BIG:3, så en fantastiskt framgångsrik, trevlig och solig dag!!


Sweeping Sirkka Liisa och Sweeping Syster Yster

2/8 Vi har inte varit på några utställningar på ett tag, hundarna (läs Vimla) har inte varit i riktigt bra päls så vi har varit hemma och odlat den. Men det finns annat än utställning, vi har varit ett par gånger vid konstgrytet med Vimla och Dylan och de har kommit igång fint med härlig skärpa, tyvärr hann vi inte riktigt färdigt med träningen i år så vi får ta upp det igen nästa säsong.
Denna dag var det BPH på schemat Vimla, Ylle och Allis var det som deltog. Hunden utsätts för olika överraskningar mer eller mindre skrämmande, det beror på hunden, en utbildad testledare beskriver hur hunden reagerar och avreagerar och man kan sedan se hur ens hund beter sig jämfört med genomsnitts Borderterriern i ett så kallat spindeldiagram. Vi ägare valde att ha skott med vid våra test och jag blev så stolt över "mina" tre tjejer som löste uppgifterna lätt, avreagerade snabbt, visade inga aggressioner och var skottfasta, tack mattarna Mimmi och Andrea som tog sig tid till detta!!

13/6 ÄNTLIGEN!! Jag, Vimla och Texas gjorde resan till Milano, Italien för att delta på Världs Vinnar-utställningen, WDS. En gigantisk tillställning med över 20 000 hundar anmälda, 63 av dem var Borderterrier. Där fanns BT från Italien, Sverige, England, Ryssland, Finland, Norge, Frankrike, Österrike och Tjeckien.....tror jag fick med alla där. Domare var Leslie Crawley, England. Efter utebliven titel för Vimla på förra årets WDS i Helsingfors var jag lite extra revange sugen och blev otroligt glad och stolt när Vimla vann World Winner-2015 titeln i och med att hon blev bästa tik!!!!!

Texas var snubblande nära juniortiteln när han placerades på en hedrande andra plats bland juniorhanarna. Jag fick också uppdraget att visa Vimlas pappa Int IT SE DK CH WW-2012 Montgomery County. Markus vann en tuff championklass men blev slagen i striden om titeln av en ryskägd hane och hamnade även han på en välförtjänt andra plats. Lite kuriosa att Vimla blev tredje generationen med WW-titel, pappa Markus och farmor Roma har också vunnit dessa prestigefyllda titlar.


Int IT CH Mighty Thor, som är son till Pimms vann öppenklass hanar och blev även han slagen av den ryska hanen i tävlan om certet, så res. cert till fine Thor. Thor och hans systrar bildade en riktigt fin uppfödargrupp som fick representera rasen i finalringen. Jag hade en fantastisk trevlig dag med mina Italienska vänner och Prossecon flödade där bedömningen var över och vi firade våra framgångar! Vimla har en imponerande samling titlar redan men någon till hoppas vi hinna med innan det blir dags för mer moderliga uppgifter för henne och därmed en lång ledighet från rampljuset.


Sweepings uppfödargrupp i Vänersborg Sweepings uppfödargrupp i Vänersborg BIS-4!

6/6 Nationaldagen firades på utställning i Vänersborg. Nils Molin dömde och jag hade fått med Andrea och Monica på utflykten med Ylle och Olle. Mimmi var på plats med Allis och jag hade med Vimla och Texas. Vädret var sådant att vi fick anledning att inviga mitt Agria-tält Vimla vann förra året... m a o det regnade och när regnet upphörde tog blåsten vid. Men trevlig samvaro och bra resultat uppvägde vädret!
Texas vann juniorklass med CK och blev 2:a BH
Olle vann championklass med CK och blev 3:a BH
Ylle fick ex och blev 2:a i juniorklass, Allis fick vg.
Vimla gjorde som hon mestadels gör, blev bästa tik vann BIR.
Vimla Olle, Texas och Ylle fick bilda en Uppfödargrupp som trots konkurrens blev bästa grupp och som till allas vår glädje placerades 4:a i finalringen!!
Vimla placerades 4:a i terriergruppen och jag fick rapport från Roger och Fille som var på Årets Border att Fille placerats 4:a i juniorklass, så "grönt" (4:a) var färgen för dagen.
Grattis till Inger Mogrens Trientalis PiaMia som blev BIR-Valp, dotter till Pimms, och tack Inger för handlerhjälp till Texas i uppf.gruppen.


2/5 Så var det dags för en helg helt i utställandets tecken. Första dagen tillbringade Vimla, Texas och jag i Lidköping på SKK, där träffade vi också Mimmi med Allis som gjorde debut i dessa officiella sammanhang. Allis skötte sig perfekt och blev 3:a i juniorklassen. Texas börjar nu bli rutinerad, han är så duktig och det ger resultat. Idag full utdelning, han blev Bäst i Rasen!! Vimla blev slagen av en annan snygg championtik som jag trodde lätt skulle slå min lille juniorhane, men det blev "surprice" för mig......som tur var! Domare Sven Lövenkjaer, Danmark.

At Int SKC show this weekend my youngster SE JW-2015 Sweeping Gor-Tex, won BOB only 11 months old. Love this boy and the way he shows in the ring!


3/5 Andra dagen var det Västra Terrierklubbens utställning på Tångahed och svenska rasspecialisten Nina Karlsdotter. Förutom mina egna Vimla och Texas fanns två av hans systrar på plats, Polly-Ester och Krimp-Line så jag kunde presentera en Uppfödargrupp. Gruppen slutade som BIS:4 i finalen, jättebra resultat med tanke på två unga tiker som inte varit med i dessa sammanhang tidigare och hade lite oerfarna handlers.
Texas hade ju lite att leva upptill från dagen innan och han levererade även denna dag, BIS:1 Junior!! I rasen blev han 4:a BH med res cert, så hans femte utställning alla med placering i BH-klass :) Hans syster Polly-Ester blev 2:a jkl och 4:a BT även hon med res cert. Duktiga Krimp-Line var alltför nyligen trimmad och olyckligt "formad" i skägget men fick annars en strålande kritik och som tur är växer päls ut och stajling misstag kan lätt rättas till.
Vimla blev BIR och var med till de sista 6-7 hundarna i BIS finalen.
Måste också nämna Trientalis PiaMia och Hailees Heavenly Sweet, båda Pimms döttrar som blev BIR-Valpar varsin dag, jättesöta och duktiga!! Heavenly Sweet levde verkligen upp till sitt namn genom att även bli BIS:3 Valp 6-9 mån. Stort grattis till uppfödare/ägare.

On Terrier Club Show SE JW-2015 Sweeping Gor-Tex won res CC and BIS:1 Junior, his sister Sweeping Polly-Ester won res CC and CH Sweeping There Must Be an Angel won BOB. I also presented an Breeders Group which won BIS:4. Happy happy happy after two days of showing!!


26/4 Så var det dags igen, SKK i Västerås där Vimla förra året blev BIS:1, så vi hade lite att försvara! Riktigt så bra gick det inte men väl en BIG:3 placering för Vimla vilket vi var nöjda med.
Charlotta Mellin dömde rasen och tyckte även hon att Texas är en fin gosse så han vann jkl o ch blev tillslut 4:a Bästa Hane, tre utställningar för Lill Prinsen och placerad bland de bästa hanarna varje gång :)
4:a i Bästa Tikklass stod en annan liten junior, en dotter till Pimms som denna dag gjorde debut genom att vinna jkl. Grattis säger vi till Musical´s Grease Lightning, Fanta! Vimla och Fanta är kusiner och vi passade på att ta denna fina bild på tjejerna.

3/4 Påskhelg men inte mycket rast eller vila. Svensk vinnarutställning i Stockholm och jag var lite revanschsugen efter den förra då ju Vimla inte vann. Texas är också lite på G nu så jag beslöt mig för att pröva lyckan med dessa två.
Huset är fullt av busiga valpar som nu snart skall flytta till sina nya hem så att vara borta hela helgen var inte att tänka på utan det fick bli att köra fram och tillbaka samma dag(ar), så Långfredagen fick detta år en ny innebörd....
Lille Texas är så fantastiskt duktig, står fint och ser alert ut. Denna gång charmades Dodo Sandahl som dömde och satte Lill Prinsen på förstaplats i jkl och detta gav Texas hans första titel, SE JV-2015. En hedrande 3:dje plats med res-CERT bland alla hanar rundade av hans dag :)))

Vimla gjorde som hon brukar, vann BIR och fick då den titel hon saknade, SE V-2015. Och som grädde på moset och pricken över i vann hon i finalen BIG:1 under Arne Foss!!!!!!
På lördagen vilade vi oss lite inför att göra tur retur resan till Stockholm ännu en gång på Annandag Påsk för att delta i Best in Show. Tur att vi orkade och gjorde resan för Vimla blev BIS:4, en härlig prestation då det var ca 5.500 hundar anmälda! BISet dömdes av Hanne Laine Jensen.

Swedish Winner Show in Stockholm with 5.500 enterd dogs. CIB CH Sweeping There Must Be an Angel won BOB, BOG:1 and BIS:4, she still got it :)) My young male Sweeping Gor-Tex, a k a Texas got SEJW-2015 by wining junioclass and BD:3 with rec CC. As allways very proud of my dogs, thanks to the judges, Mrs D Sandahl, Mr A Foss and Mrs H Laine Jensen.

28/3 Så var det dags för SKK utställning i Malmö. Jag har inte varit så flitig på utställningar i år ännu, detta var första svenska sedan My Dog i januari. Vimla och Olle var med Monica och mig på ett äventyr till Birmingham och Crufts men resultaten var inget "att skriva hem om" ;-)
Resultaten i Malmö var dock en trevligare historia! Drygt 40 hundar anmälda vilket var roligt och dagen inleddes med en stor juniorklass hanar, hela 12 st. Jag hade med Texas (Gor-Tex) som gjorde sin officiella debut och Roger hade åkt från Småland med Fille (Svåger Råger). Båda fick EX och Texas skötte sig som ett proffs och placerades 2:a med CK :) Till min stora häpnad och glädje höll den placeringen även i slutstriden och lill Prinsen blev 2:a Bästa Hane med res Cert.
Andrea gjorde mig sällskap på denna resa och Ylle (Syster Yster) fick EX blev 3:a i tikarnas juniorklass. Sen var det dags för Himla Vimlan att äntra ringen och det gjorde hon på sedvanligt manér och avslutade med att bli BIR. De fyra Sweeping-hundarna bildade en uppfödargrupp som i konkurrensen blev utsedd till Bästa Grupp, superkul!!


Tre generationer; till höger SE NOCH SEVCH Sweeping Blåklocka Smocka,
EUJW Sweeping Ulladulla till vänster och Sweeping Gor-Tex i mitt knä.

5-6/1 Så har utställningsåret 2015 tagit sin början som det gör varje år med jätte arrangemanget My Dog, två Internationella utställningar där dag två är Crufts kvalificerande. Med tanke på valparna från 2014 och deras aktiva intresserade ägare så var det många som ville visa sin hund på utställningarna, totalt 9 Sweepingar första dagen och 7 andra dagen.
Själv bidrog jag med Vimla som blev BIR båda dagarna, Texas som blev BIR-valp båda dagarna han med. Mocca, som inte sett en utställning på flera år, dammades av för att tillsammans med sina fina valpar tävla i Avelsklass. Första dagen vann Mocca med barn BIS:1 Avelsklass, fantastiskt roligt!!

I övrigt deltog följande hundar dag 1;
Svåger Råger, jkl 1:a CK, 3:a BH (avelskl)
Farbror Barbro, jkl 2:a CK (avelkl)
Syssling Pyssling, jkl 3:a
Snabb Stabil och Jättebra, chkl 2:a CK, 4:a BH (uppfgr)
Oh Aj aj aj aj Buff, ungkl 1:a CK, 4:a BT res cert (avel & uppf)
Ulladulla, öppkl 1:a CK (avel & uppf)
There Must Be an Angel, BIR (uppf)

Dag 2 resulterade i följande;
Svåger Råger, jkl 1:a CK, 2:a BH res cert och Crufts kvalificerad (avel & uppf)
Syssling Pyssling, jkl 3:a (avel & uppf)
Syster Yster, jkl 1:a CK, Crufts kvalificerad (avel & uppf)
Oh Aj aj aj aj Buff, ungkl 1:a CK, 4:a BT res cert (avel & uppf)

Jag är så stolt över alla och tackar för att ägarna ställde upp och stannade hela dagen till gruppfinalerna vilket resulterade i totalt 3 BIS-placering med grupperna, BIS:1 & BIS:2 med Moccas valpar ur 3 kombinationer och BIS:4 dag 1 med Uppfödargruppen där hundarna var från 4 olika kombinationer.
Nyheter 2014 »