Senaste nytt

******* 2014 **********

Ett sånt år vi har haft hundarna och jag, det finns inte ord att beskriva hur fantastiskt det varit!
Vimla har slagit alla tidigare rekord när det gäller vunna gruppfinaler och BIS-placeringar och vinster. Allt som allt har Vimla vunnit 9 X BIS:1, på SKK och Terrierklubbs utställningar. Hon har under året blivit Internationell champion, Nordisk champion, Nordisk och Norsk Vinnare och vunnit två Cert i England.
Hon är 2014 års Mest vinnande Borderterrier på utställning, Årets Terrier 2014, och 3:a på Årets Hund lista, ett alldeles outstanding resultat.

Vidare har Olle blivit BIM mot Vimla flera gånger, han var också på INT utställning i Dortmund där vann han sitt sista CACIB och blev BIR, så även Olle har under året fått nya titlar, Norsk och Internationell Champion. En valp ur Olles första kull har vunnit sitt första cert och flera CK.

Pimms har visats ett par gånger i Sverige under året och alltid blivit bästa hane men fått se sig slagen av Vimla. Pimms avslutade året med att bli NordiskV-2014 och BIR i Norge och i december SeV-2014. Pimms har parat ett par fina tikar under året och det skall bli spännande att följe dessa framöver.

Sweeping Oh aj aj aj aj Buff, Stella en dotter till Mocca, vann cert på sin första utställning under våren och visades sedan på Terrier Derby där hon blev 4:a BT med rec cert. Väldigt stolt uppfödare var jag då Vimla stod som 1:a BT, så av de fyra placerade tikarna för engelska specialisten Jayne Gilliam hade jag fött upp två!

Här hemma på kenneln har vi under året haft 3 kullar, så många valpar har vi aldrig haft på ett år tidigare. Mocca hade en kull med Pimms där vi kommer att få se resultaten i ringarna och skogen framöver, tiken Ylle finns kvar i kenneln men bor hos fodervärd. Glenn hade en liten kull med tre tikar där Nino var pappa, en valp for iväg till USA där hon börjat visas.
Ulla hade sin första kull med Jib, lite kuriosa är att min första Border köpte jag av Tallarnas kennel, Jib heter Tallarnas James Bond och är Tallarnas sista uppfödning då han var ensam i sin kull, så cirkeln är sluten så att säga :) Kvar hemma i huset finns deras son Texas som visats en gång på valputställning och då blev BIS:1
Skall 2015 bli lika fantastiskt?

13/12 SvenskVinnar- utställning i Stockholm och årets sista utställning. Vimla var där i full päls och kondition, Pimms fick hänga med som sällskap. Vimla var enda hunden på plats som kunde gett Pudeln en match om titeln Årets Hund men det förutsatte att Vimla blev BIR...............och det blev hon inte. Denna domare var ganska likgiltig inför Vimla och gav henne en mycket slätstruken kritik och en blygsam 3:dje placering i championklass tikar. Och med det föll alla förhoppningar platt till backen.......
Pimms däremot föll domaren i smaken och han blev bästa hane och lade därmed ytterligare en titel till sina tidigare SEV-2014, finaste killen som alltid levererar!


Top Terrier!

23/11 Dagen kommer att läggas till samlingen av "Extra speciella dagar", för det var dagen när Vimla vann BIS:1 på TerrierDerby 2014 och blev Årets Terrier! Efter senaste BIS vinsten låg Vimla delad 1:a men dagens vinst gjorde henne till vinnare med god marginal.
Bordrarna dömdes av en av rasens riktiga "Mästare", Jayne Gilliam, England. Att få vinna BIR under henne var extra roligt och Jayne gav Vimla en lång skriven kritik fylld av positiva omdömen om huvud tassar vinklar, bröstkorg och pälskvalitet. Stor tack också till BIS domaren vår svenska Grand Old Lady i Terriernas värld Nenne Runsten.
Vimla är den första Borderterrier i Sverige att vinna Svenska Terrierklubbens tävling.
Inte bara Vimla deltog utan även Stella, Ylle och Fille. Fille; Sweeping Svåger Råger placerades 2:a i valpklass med HP, hans Syster Yster, Ylle, placerades också hon 2:a bland tikvalparna. Stella, Sweeping Oh Aj Aj Aj Aj Buff vann unghundsklassen och placerades 4:a i BT-klass med res Cert!!! Så stolt jag är att två av de bästa tikarna kom från mig i den stora konkurrensen och för denna kunniga rasspecialist! Så en fantastisk dag på många sätt!!!!!

NORDCH NORDICW-13-14 FINW-13 NW-14 Sweeping There Must Be an Angel won one more BIS:1 at Terrier Derby this weekend and that made her #1 Top Terrier 2014, first time ever for a Borderterrier in Sweden. Sweeping Oh Aj Aj Aj Aj Buff won Intermediet class and made it to the top four in Bb and won res CC, very proud to be breeder to two of the best bitches under English breed specialist Jayne Gilliam.


Skojfrisk domare Anne Tove, Lasse Hillman med sin Akimbo´s Emil och Vimla o jag :)))))

14 & 16/11 En gång var vi i Norge två gånger, först en gång på fredagen och sen åkte vi samma tur på söndagen. Anledningen till detta farande fram och tillbaka var NorskVinnare- och NordiskVinnare 2014 som hölls i Lilleström. Vi reste ihop med Anki Skrucha och hennes två Bracco Italiano. Jag och hundarna sov över hos Anki för att spara lite tid på morgnarna och Pimms fick då tillfälle att "döda" Ankis uppstoppade grävling som stod på ett skåp....... ifall den nu levde lite grann :))))
Fredag och NV-2014 med norska rasspecialisten Anne Tove Strande. Pimms blev BH:2 så ingen vinnartitel till honom men Vimla blev bästa tik och BIR och kan därmed lägga NOV-2014 till sin redan digra samling.
Söndag och NordV-2014, några fler hundar anmälda och denna dag dömde Torsten Himmrich, Tyskland. Torsten placerade upp Pimms till gruppvinnare för ett par år sedan i Finland så det blev spännande att se om han skulle tycka om Pimms även denna gång, och det gjorde han. Bästa Hane och vips en titel rikare! Torsten var inte lika imponerad av Vimla men efter lite funderande satte han upp henne som 1:a och även hon blev ytterligare titel tyngd :))) Som ni förstår blev Pimms BIR och Vimla fick denna dag nöja sig med ett BIM, för min del spelade det ingen roll och det var roligt att Pimms kvalitéer uppskattades!


BIS på ÖsTeKs utställning i Sollentuna. Foto Sandra Träff

9/11 Oops, she did it again! På Terrierklubbens utställning i Sollentuna glänste Vimla så där som bara hon kan, bländade domarna till den grad att hon blev Best In Show.......igen! Stor tack till Birgitta Hasselgren som dömde rasen och Andreas Schemel, Österrike som skipade rättvisa i finalen.
Lilla Syster Yster, Ylle, var också med och blev 2:a i sin valpklass med HP.
I och med denna vinst gick Vimla upp till en delad första plats i tävlan om Årets Terrier, i denna tävling räknas endast Svenska Terrierklubbens utställningar. I tävlan om Årets Hund gäller endast meriter från SKKs utställningar. För båda dessa prestigetyngda tävlingar är det nu endast en utställning av varje kvar, SPÄNNANDE!!!!

NordicCH NordicW-13 FinW-13 Sweeping There Must Be An Angel won one more BIS:1 this weekend. Mrs B Hasselgren judged the breed and Mr A Schemel, Austria judged BIS.


Vimla på bordet Foto: Anna-Karin Jiderlund


Sweeping Syster Yster Foto: Anna-Karin Jiderlund

31/10 Så var det dags för näst sista SKK utställningen för i år och den hölls som vanligt i Växjö. Tänkte att lilla Ylle behövde tränas i lite större sammanhang så hon fick göra Vimla och mig sällskap. Ylle bekymrade sig inte en sekund över bullrig hall med lite hala golv tvärt om var hon så glad och sprallig att rörelserna blev lite yviga, men hellre det än att hon tyckt att miljön var skrämmande. Bästa tikvalp blev Ylle iallafall. Vimla har ju varit hemma och haft "tråkigt" ett tag nu så hon var väldigt på G! BIR blev hon för en nöjd domare Charlotta Mellin. Dagen avslutades med att Vimla blev BIG:2, ett jättebra resultat men det gav tyvärr inga poäng i tävlan om Årets Hund.


CIB (to be confirmed) SE NO CH J SEVCH Sweeping snabb Stabil och Jättebra

17/10 Lycka och Jubel!! Finaste GullOlle vann sitt sista CACIB på en stor utställning i Dortmund. Som grädde på moset blev Olle BIR och Bundes Sieger. På ett par månader har kenneln fått två nya internationella champions, vi väntar bara på bekräftelse innan titlarna blir officiella. Olle samägs med Monica Martin.

20/9 Idag gjorde "Lill Prinsen" Texas sin debut i utställningssammanhang, på valputställning med 280 valpar. Jag tror att Texas blivit inspirerad av Vimla och kanske upplärd av henne, för han gjorde som hon brukar göra - han vann BIS:1!


Best In Show in Gimo and International Beauty Champion!

14/9 Så har hon gjort det igen Prinsessan Vimla! Vimla har ännu en gång blivit BIS:1 på en Internationell utställning, denna gång i Gimo. Eftersom det var just en Internationell utställning gjorde att Vimla vann det sista CACIB (internationellt cert) hon behövde för att vi skall kunna ansöka om Vimlas Internationella Champion titel.
Stort tack till BT specialisten Hanne Laine Jensen från Danmark som dömde såväl terriergruppen som BISet. Vinsten gav oss ett fint tillskott av poäng och även om Vimla fortfarande ligger 3.a på Årets Hund-listan så är vi nu endast 18 poäng efter tvåan som är en Saluki, upp till ettan Dv Pudeln har vi 170 poäng.

C.I.B (to be confirmed) Nordic CH NordW-13 FinW-13 Sweeping There Must Be an Angel have once again won a BIS:1 at an Internationell Allbreedshow.

23-24/8 En vecka "ledigt" och sen var det dags för VäTeK´s terrierspecial på Tångahed och VäKK´s utställning på Backamo, en extra speciell plats för det var ju där hela denna utställningscirkus började för ett år sedan, när Vimla vann sitt första BIS.
Vimla blev BIR på Terrierspecialen för domare Helena Peterzens men sedan var det stopp. Två av mina ungdomar gjorde debut på denna typ av utställningar, Moccas valpar Syster Yster (Ylle) och brorsan Farbror Barbro (Dylan), båda fick HP och Dylan avgick med segern och blev BIR-Valp.

Vi åkte direkt från Tånghed upp till övernattning hos goda vänner i Ljungskile med bara 15 min till Backamo på söndagen, superbra!! Rasen dömdes av Jim Brynes, Irland och Vimla vann BIR! "Hem" på lunch och hundpromenad för att sedan komma tillbaka till finalerna torra och utvilade. Gruppdomare var en av terriervärldens legendarer, Siv Jernhake, det var lite extra roligt att vinna för henne.
Så, lagom till BIS-finalen öppnade sig himlen och regnet öste ner, domaren Tanya Ahlman-Stockmari, Finland, lät sig inte påverkas utan gick effektivt men ändå noggrant igenom varje hund och meddelade snabbt sitt beslut. jag måste erkänna att hjärtat bultade lite extra när vi bara var två kvar, det hade varit speciellt att bli BIS just på denna utställning en gång till :) Så blev det inte men jag var en väldigt nöjd BIS 2:a :))
Och som lite grädde på moset, konkurrenterna på "Listan", Salukin och Dv. Pudeln var båda bakom oss igen, så nu krympte vi ytterligare på marginalen till dem.......kanske gick vi t o m om?! Ni som vill hålla koll kan gå in på www.agria.se där listan uppdateras med ojämna mellanrum.


I väntan på BIS-placeringarna i Backamo, Vimla och jag står längre fram i raden. foto Eva Ohlsson


16/8 Knapp hade vi kommit hem från Finland så var det dags för nya utställningar på hemmaplan, SKK i Eskilstuna och Norrköping. Nu var det också slut på sommarhettan, istället hängde regnet i luften och det släppte då och då taget. Vimla var anmäld till båda utställningarna för säkerhets skull, gick det inte bra första dagen så fanns det ju en chans till på ny utställning dagen efter. Nu gick allt enligt planen i Eskilstuna Vimla vann BIR och Terriergruppen för domaren Mats Lindborg.
Detta var på lördagen så vi stannade över natt hos Minna och Jens, kennel Mad About med Bullterrieruppfödning. Jag vågade inte utmana ödet med att åka till Norrköping, det var lite frestande eftersom Vimla, om hon blivit bästa tik, fått det sista CACIBet hon behöver för att bli Internationell Champion.........
Söndagens BIS-final dömdes av Kenneth Edh och han gillade Vimla så pass att han placerade henne BIS 3:a!
Man skall vara generös mot sina medtävlare men jag kunde ändå inte låta bli att konstatera att de två hundar som ligger före Vimla på Årets Hund-listan inte var med bland gruppvinnarna vilket gjorde att vi krympte avståndet till dem :)

6-9/8 Så var det äntligen dags, resan till Finland och WorldDogShow hade varit planerad i nästan ett år. Förutom VärldsVinnarutställningen så var det även en utställning anordnad av Finska Terrierklubben. Det blev lite blandade resultat som det ju ofta blir, man kan inte vinna allt varje gång.

Succén blev Terrierutställningen, med smått fantastiska 1500 anmälda terriers! Jag hade bara anmält Vimla men Pimms var även han på plats eftersom han hade en avelsgrupp. Domare var rasspecialisten Turid H Stamnes, Norge. Bästa hane blev CH Bohunt Serial Thriller som är morbror till Vimla, dagen till ära visad av sin uppfödare/delägare Gaela Whyte, Australien. "Phoenix" har varit i Finland ett år och bott hos Kimmo Mustonen som ju hade hand om Pimms för ett par år sedan. Vimla blev bästa tik, och så stod vi där Gaela och jag med varsin hund som vi var stolta uppfödare till och skulle för första gången tävla mot varandra :)


Foto Anna Mäkinen

Denna gång blev det Vimla som avgick med segern och jag var väldigt glad för just denna vinst då Turid var domaren, jag köpte ju min fantastiska Terje av henne för snart 11 år sedan. Det var med Terje mycket började och jag har så mycket att tacka denne fine fine Borderterrier för.

Pimms ställde upp i Avelsklass med fyra döttrar varav tre var champions, alla hade fått CK denna dag. I finalen fick Gaela (Pimms uppfödare) äran att gå in med gruppen eftersom jag och Vimla stod redo att gå in i BIS:et. Så jag fick stå på utsidan och se på när Pimms med döttrar blev BIS-Avelsgrupp, tack domare Gertrud Hagström för det! Så var det dags för tävlan om denna dagens Bästa Terrier! Och underbara fina Himla Vimla showade till sig BIS:2 bland alla fantastiska hundar som var på plats, domare i BISet var Robert Kaanas, Slovakien.

Tre dagar efter Terrier utställningen var det dags för World Dog Show, typ VM för hundar. :) En utställning man gärna vill vinna för att få den åtråvärda titeln WW-2014. Jag har ju lyckats vinna WW-titlar med både Terje och Pimms (junior) och även Nicke (Sweeping StigVig) har en WWV-titel, men denna gång stod lyckan mig inte bi, både Pimms och Vimla fick placeringar i sina championklasser men det ger tyvärr inga titlar. Vi får göra ett nytt försök nästa år i Milano :)))

1-2/8 Kennelklubbens utställningar i ett otroligt sommarhett Jönköping. Första dagen gjorde Vimla det hon ju är bäst på, hon vann Bäst i Rasen gick vidare och blev Bästa Terrier och blev till min stora glädje Best in Show 2:a!!!!
Stort tack till domarna Kevin Brown, Danmark och Shaun Watson, England.

Dag två var om möjligt ännu varmare än dag ett. Vimla blev Bästa Tik men blev slagen av hanen i tävlan om bäst i rasen. Det positiva med detta var att jag kom iväg tidigt hem och hann förbereda min resa till Finland lite mindre stressigt :)

27/7 Så var det dags igen, vackraste Himla Vimlan vann BIS:1 på en Internationell utställning, denna gång i Värmländska Ransäter!
Om någon undrar över att vi så maniskt åker på "alla" utställningar i år så är det för att kämpa om titeln Årets Hund (oavsett ras)! Vimla ligger så här långt 3:a bland Sveriges alla hundar och aldrig tidigare har en Borderterrier legat så högt upp på listan. Tänk om lilla Vimla av den oglamorösa rasen Borderterrier rent av kunde hamna högst på listan i slutet av året?! Chansen finns och vi kommer att göra vad vi kan för att bli nr 1.

Kände mig lite trött och sliten efter förra helgens två utställningar i en sommarhetta av sällan upplevt slag. Men så ringer en av Vimlas många fans och säger att VET DU VEM SOM DÖMER BIS??!! Det visste jag ju men man skall ta sig till BISet och den "resan" kändes lite skakig, men är man inte på plats kan man inte vinna! Redan innan hade Inger, kennel Trientalis, erbjudit sängplats så jag tog mitt förnuft till fånga "bokade" sängplats och hundvakt och körde upp till vackra Sunnetrakten. Jag har skrivit det förut och gör det igen -En sån tur att jag åkte!!!!

Rasbedömningen gick som en dans, domaren skrev i sin kritik att hon villa ta med Vimla hem :))) Gruppdomaren log med hela ansiktet och pekade på 1:a platsen och så stod vi just där vi ville, i BIS-ringen med domare Göran Bodegård. Många fina hundar och ett par som också ligger högt på Årets Hund-lista, skulle Göran sätta Vimla som etta ytterligare en gång?
Det var ju just denna domare som gav henne den första BIS vinsten för ungefär ett år sedan. Jo, Vimla vann BISet till min oförställda lycka!

Nordic Champion NordicW-2013 FinW-2013 Sweeping There Must Be an Angel won her 5:th BIS:1 (2014) last weekend. My warmest thanks to judges, in the breed Jurate Butkiene, in the terrier group Wim Wellens and BIS judge Göran Bodegård.


Pimms och Vimla BIM och BIR i Tvååker

6-20/7 De allra flesta valparna har åkt till sina nya familjer och alla verkar nöjda, både 2- och 4-benta. Lilla Sweeping Global Design, kallad Glenn, åkte med sin nya matte Betsy till Texas, USA. Innan de for tog Betsy som är fotograf massor med bilder på hundarna, en av dem ligger på startsidan så den har ni sett och Pimms har fått ny fin bild.

Nu har det gått ett par veckor och vi har varit iväg på flera utställningar. I Ronneby blev Vimla BIR och Olle BIM, så full pott i rasen! Tyvärr ingen placering i gruppen men så kan det ju bli, Vimla kan inte placera sig varje gång.

Helgen efter var vi på dubbelutställning i Tvååker. Dag 1 dömde Wayne Burton från Australien, tänkte att han skulle uppskatta att få döma en australisk hund så jag anmälde Pimms och så Vimla förstås. Domaren "kände" igen en landsman så Pimms blev Bästa Hane men blev slagen i tävlan om Bäst i Rasen av ...........................just det, Vimla! :)
Dag 2 dömde en av våra svenska rasspecialister, Monica Vikner Stafberg. Endast Vimla anmäld och hon blev BIR med en strålande kritik. Tyvärr placerade sig inte Vimla i gruppen någon av dagarna och det kändes lite ovant, 3 utställningar utan gruppplacering.

Men så plötsligt slog Vimla till igen, 19-20/7 var vi på Int utställningar i Köping och Askersund, Vimla blev BIR och placerad i gruppfinalen båda dagarna, 3:a i Köping och HIPP HIPP HURRA 1:a i Askersund!
Domare på dessa utställningar var Hans Van Den Berg, Moa Persson och Henrik Johansson.


Sweeping There Must Be An Angel BIS-1 på Vänersborg INT!

7-8/6 The winner takes it all!
Världens bästa Vimla gjorde det igen i helgen, hon vann BIS 1 på en Internationell SKK utställning!! Och inte bara det, dagen innan blev Vimla BIS 2 på Svenska Terrierklubbens utställning. Min lilla prinsessa och pärla, som annars är en ganska ordinär personlighet, blommar på utställningar upp och får den där wow-faktorn som behövs för att synas bland alla flashiga Pudlar, Afghaner och andra pälsiga glamorösa hundar.
Stort tack till domarna som denna helg var Anne Klaas, Helge Kvivesen, Nina Karlsdotter och Anne Tove Strande.

Vi är ju halvvägs in på året och kan summera följande;
BIG:1 x 3 SKK
BIG:4 x 1 SKK
BIS:1 x 2 SKK
BIS:4 x 1 SKK
BIS:1 x 1 Terrierklubben
BIS:2 x 1 Terrierklubben
BIS:3 x 1 Terrierklubben
BIS:1 x 1 Norsk Kennelklubb
2 x Cert, 1 x BIR och BIG:2 i England

Dessa 13 resultat på allt som allt 14 utställningar, så ja, den uppmärksamme ser ju då att vi varit på en utställning som Vimla inte vann, hon var inte ens placerad bland de bästa tikarna så hon är på intet sätt oslagbar :D

4-11/5 Nu har jag haft en så händelserik vecka att jag nästan inte tror det är sant! Det var dags att pröva lyckan med Vimla och Pimms i England, konkurrensen där är betydligt hårdare än här i Norden. Pimms har varit i England tidigare en gång, 2013, men visades då av sin uppfödare Gaela eftersom jag vackert fick stanna hemma för att valpa Mocca.
Då jag uppskattar rasspecialisten Elly Weggemans mycket som domare blev det självklart att välja Joint BT Clubs utställning eftersom de bjudit in henne att döma, jag tittade på andra utställningar som kunde passa i tid och rum, det är en lång och dyr resa, och hittade Birmingham Nationell bara 4 dagar senare och på rimligt avstånd från boendet, finske Rainer Vorinen dömde där. Sagt och gjort hundarna anmäldes, färja bokades och Gill och Kev, Kgills Kennel, välkomnade oss bo hos dem. Att göra hela resan ensam kändes övermäktigt så bästa vännen Pernilla följde med som sällskap och körhjälp.

Med en hund som Vimla hoppas jag alltid på stordåd, hon har ju visat sig hålla sig i toppen och tåla konkurrens, och hon gjorde mig inte besviken denna gången heller. Men vi börjar med Pimms som kom 2:a i en stark Openclass full av engelska champions och Crufts vinnare, väldigt nöjd med denna placering. Vimla gjorde som hon brukade, showade och glänste, vann Openclass tikar och var den som domaren i tävlan om certet pekade på först. Fantastisk glad blev jag, det var ju för detta vi åkt hela långa vägen.
I tävlan om Best In Show blev Vimla slagen av den i mitt tycke jättefina hanen.

Winners at Joint

Utställning nummer två var en utställning för alla raser över 4 dagar, en stor utställning med mycket hundar. Jag hade lite extra råg i ryggen denna dag eftersom det gått så bra på den första showen men inte kunde jag föreställa mig att det skulle gå så fantastiskt bra för Vimla i BT hemland. Vimla vann inte "bara" cert och Bäst i Rasen hon blev också 2:a i terriergruppen, jag nästan svimmade när domaren pekade på oss!
Pimms blev även denna dag 2:a i Openclass och som lite extra grädde på moset blev Pimms dotter Kgills Clock Work BIR-Puppy till Gills (uppf & ägare) stora glädje.Direkt efter grupptävlingen på fredagen startade hemresan och hela lördagen ägnades åt att ta sig från Holland genom Tyskland och Danmark hem till Svedala. När väckarklockan ringde söndag morgon för att vi skulle åka till VäTek´s utställning på Tångahed så tog det emot, det erkänner jag villigt, men en sån tur att jag tog kommando över kroppen och åkte dit! Vimla BIR, Olle 2:a BH och debutanten Sweeping Oh aj aj aj aj Buff 2:a BT med cert!!!!! Grattis till ägaren Eva-Lotta.

Foto Birgitta Backlert


Vimla rundade av dagen och veckan med att bli Best In Show!!!!!!!!!!!!!
Jag är så glad, stolt och tacksam för Vimla, hon är en "once in a lifetime" hund och jag kommer att göra mitt bästa för att njuta av hennes showighet och framgångar.

I been to England for two shows with Vimla and Pimms, Vimla won 2 x CC´s, res BIS at Joint BT Club and BOB and BIG:2 at Birmingham Nationell Show, I was on cloud nine!!!!!!
Pimms got second in Openclass at both shows and his daughter Kgills Clock Work BOB-Puppy in Birmingham.
On top of this Amazing results Vimla won BIS at a Terrierclubshow in Sweden the day after we came back from England, she is indeed a once in a lifetime dog!
NORD UCH NORD V-13 FI V-13 Sweeping There Must Be an Angel - Best In Show!

27/4 Jaha, då gjorde hon det igen! Vackraste prinsessan Himla Vimla vann ytterligare ett Best In Show, sitt tredje på en Kennelklubbs utställning, det börjar bli en god vana! :)
Detta var också hennes första start efter hon fyllt 2 år så certet hon vann blev hennes sista svenska och det meriterade till championtiteln. Visserligen skall allt bekräftas, men då Vimla har cert i Finland och Norge så kan hon nu ståta med följande;
Nordisk CH NordiskV-2013 FinV-2013 Sweeping There Must Be an Angel

Vimla won her last Swedish CC this weekend and is now SECh and if I understad the rules right she also NoCh and FinCh since she have CC´s in those countries. But not only did she gain her titel, she won BIS:1 once again!!! This was a All Breed Championship show with over 2800 dogs.

13/4 Så var det dags för nästa utställning för Himla Vimlan, och hon går från klarhet till klarhet. Valpvakt ordnades, tack Charlotte! Gratis övernattningar hos kennel Rockamore och En´Bårdizz - massor med tack för säng mat och trevligt sällskap!!!
Och hon levererade igen, Vimla blev Bäst i Rasen, Bäst i Gruppen och som strössel på glassen, Best in Show 4:a. Stort tack till domarna Liselotte Johansson och Kurt Nilsson. Detta var Vimlas 5:te utställning i år, hon har placerat sig eller vunnit gruppen fyra gånger och placerat sig i BIS två gånger varav en BIS:1, det finns bara ett ord för detta - enastående!

26/3 födde Mocca 5 fina hanar och en söt tik. Det finns ännu ett par hanar som söker aktiva positiva ägare som inte låter sin hund vara ensam hemma hela dagarna. Läs mer om mamma Mocca här» och pappa Pimms här»
9/4 födde Glenn 3 tikvalpar, de är alla sålda.


SECH Tallarnas James Bond


Sweeping Ulladulla

2014-03-11 parades EUJW-11 Sweeping Ulladulla med SECH Tallarnas James Bond. Båda föräldrarna är friska trevliga och välmeriterade. En mycket spännande kombination av typlika individer. Valparna väntas v.20.


Sweeping There Must Be An Angel BEST IN SHOW in Bø, Norway. Foto Sandra Träff

23/2 Så har hon gjort det igen! Himla Vimlan har showat sig till en BIS:1, denna gång på NKK Int utställning i Bö. Inte kunde jag föreställa mig att jag skulle få uppleva detta så snart efter det hände senast, hon är ju faktiskt bara unghund fortfarande!
Jag vill rikta ett stort tack till vännen Pernilla som var med på resan, hade det inte varit för att hon sa -Klart vi skall stanna till gruppfinalen! så hade jag åkt hem efter rasbedömningen, vi hade ju 5 timmars körning. Pernilla fick också agera handler till Olle som blev Bästa Hane vann cert och CACIB och blev NOCH! Olles delägare Monica var hemma och tuggade på naglarna och väntade på det positiva beskedet. Så för andra gången i år, på bara tre utställningar har Vimla och Olle stått som BIR & BIM och Vimla fick sin tredje gruppplacering och andra gruppvinst i år, och vi har bara hunnit till februari. Rasdomaren sa att han fick rysningar och ståpäls(!) när Vimla äntrade ringen, gruppdomaren log med hela ansiktet och när rasdomaren äntrade BISringen för att nu döma BISet kändes en placering ganska säker och den känslan visade sig vara solid.

Once again Sweeping There Must Be an Angel won BOB, BOG:1 and BIS:1 at an International All Breeds Show with over 2.700 dogs, this time in Norway. Ch Sweeping Snabb Stabil och Jättebra won CC, CACIB and BOS and extended his titles with a Norweigan Championtitle. Thank's to judges who thought so highly of my dogs; Mr S B Helgesen and Mr K-E Johansson.
I´m thrilled and over the moon proud of my dogs!

Jag hoppades att Vimla genom sina vinster under 2013 skulle bli årets vinstrikaste, och så blev det!
NORDV-13 FINV-13 Sweeping There Must Be an Angel är #1 i Sverige när det gäller Borderterrier, och hon är fortfarande bara 20 månader! Vimla har haft ett enastående år som med tanke på hennes ålder är helt otroligt fantastiskt. Vimla har under 2013 visats på 16 utställningar och erövrat följande;
1xBIS-Valp
2xBISplaceringar, 1:a och 4:a
7xBIG-placeringar
9xBIR
2xBIM
14xcert
4xCACIB

Vimla tar över titeln Årets Vinstrikaste från Pimms som haft "bucklan" under 2011 och 2012. Jag är SÅÅÅÅÅ stolt över mina fina hundar som villigt ställer upp varje gång jag ber dem prestera vare sig det gäller utställning, spår eller konstgryt.

Tidigt under 2012 var Pimms hos Kimmo Mustonen, kennel Ommik's i Finland, han ställdes ut och användes i avel till några kullar. Resultaten börjar nu att visa sig och jag får ytterligare anledning att vara stolt ägare till MultiCH Bohunt Sweep the Board; Pimms är far till de två mest vinnande BT i Finland, #1 är tiken Ommik's Kassandra och #2 är hanen Matchmeadow´s Down Under Stout.
Bilden är från Åbo Int utställning 18/1 där dessa fina hundar blev BIR och BIM, båda visade av sina uppfödare. Ommik's Kassandra är kullsyster till min tik Ommik's Elektra, Glenn, som jag endast visat tre gånger vilket resulterat i två cert och ett CK. Glenn kommer att paras när hon börjar löpa.

Picture from Åbo Int Show this year;
BOB and #2 Top BT in Finland Matchmeadow´s Down Under Stout
BOS and #1 Top BT in Finland Ommik´s Kassandra

Both are from my wonderful MultiCH Bohunt Sweep The Board and gives me one more reason to be proud over him!

3-6/1 Trettonhelgen är sedan flera år vikt åt ett av årets viktigaste och roligaste evenemang/utställningar My Dog 1 & 2, båda internationella och Crufts kvalificerande dag 2. Precis som förra året blev det Vimla och Olle som fick försvara kennelns ära och de gjorde de, långt över vad man kunde önska sig! På My Dog 1 blev Vimla BIR och gick sedan i topp i finalen genom att vinna grupp 3 och bli bästa terrier!!!
Detta var tredje gången hon vann gruppen och hon är ju fortfarande bara unghund. Tack till domarna A-C Johansson och Nina Karlsdotter. Olle blev 3:a bland hanarna vilket Monica och jag var nöjda med. Nöjda och upprymt glada åkte vi alla hem till sitt för att vila lite inför dag 2.

Vimla blev BIR även på My Dog 2 och Olle slog till och blev bästa hane så ännu en gång var jag uppfödare/ägare till de båda bästa hundarna, denna gång enligt domare Nils Molin. Båda hundarna blev kvalificerade till Crufts 2015. HimlaVilma travade även denna dag självsäkert in i gruppringen inför ännu en terrierspecialist, Dan Ericsson, och blev BIG:4. Jag är så stolt och glad över mina fina hundar som utställning efter utställning ligger i topp!

My Dog, two Internationell shows, NORDW-13 FINW-13 Sweeping There Must Be an Angel won BOB, CAC, CACIB both days and also BOG:1 and BOG:4, an amazing result for such young girl!
SECH SEVCH J Sweeping Snabb Stabil och Jättebra went up to BOS with CACIB one of the days, both dogs are now qualifide for Crufts 2015. Very happy and proud over my dogs.
Nyheter 2013 »